Română (România)
Română (România)
English (en-GB)

Scurt istoric – Showroom Montana

Construit în 1977 ca unitate a Întreprinderii de Prelucrare a Lemnului Montana, în  hala gater – așa cum era cunoscută în rândul muncitorilor – se începea minuțiosul proces de producție a mobilierului prin transformarea bușteanului în material lemnos de calitate superioară. Timp de peste 30 de ani, acest spațiu industrial cu o suprafață de aproximativ 1000 metri pătrați și-a dus la îndeplinire scopul de înnobilare a lemnului prin prelucrare. Așa cum anotimpurile se schimbă de-a lungul unui an, așa se schimbă și vremurile iar in ultimii 15 ani, hala gater părea să-și fi pierdut  utilitatea. Producția s-a redus, iar materialul lemnos era achiziționat după prelucrarea primară, pentru a menține produsele competitive pe o piață în continuă schimbare.


Imensitatea spațiului, frumusețea bolții arcuite realizată cu migală în vremurile de demult alături de nostalgia generațiilor care au muncit aici în fiecare zi sunt doar câteva dintre motivele deciziei conducerii Montana Câmpeni de a face această reconversie urban-culturală a unui spațiu industrial decăzut din funcție.  

Ca orice proiect inovativ, drumul de la concept la produsul final s-a întins pe câțiva ani, cu suișuri si coborâșuri,  însă anul 2022 a venit cu un showroom de mobilier complet funcțional, pregătit pentru clienții și partenerii Montana.  

Anul 2024 devine însă an de referință pentru metamorfoza de la spațiu de prezentare produse la  spațiu cu destinație culturală cel puțin atipic, așa cum o reflecta numele  – Montana 77 Atipic Lounge - cât și din cuvintele inițiatorilor acestui proiect.

​Așa cum frumusețea stă în ochii privitorului, descrierea Atipic Lounge e diferită pentru fiecare dintre cei ce îi vor trece pragul. 

Câmpeni 12 July 2024 28 °C